Annemieke de Jager | Trouwambtenaar

In het dagelijks leven ben ik veel bezig met communicatie en planning. Na het behalen van mijn bachelor Internationaal Toeristisch Management in 2017 heb ik bij diverse bedrijven gewerkt waar ik marketing en communicatie heb gedaan, maar ook veel evenementen heb mogen organiseren. Het beroep als ‘weddingplanner’ is dan ook meerdere malen in mijn hoofd blijven spoken, waar ik uiteindelijk niets mee heb gedaan. Een gemiste kans zou je denken. Totdat ik in 2017 bij een goede vriendin haar bruiloft ceremoniemeester mocht zijn. Ontzettend spannend, maar zo leuk om vanaf het begin betrokken te zijn bij een bruiloft! Van het verzamelen van babyvoedingspotjes als decoratie tijdens het feest tot het vasthouden van de bruidsjurk tijdens een toiletbezoek van de bruid, niets was te gek en wat een hoop lol kan je hebben tijdens de voorbereidingen en vooral, tijdens de dag zelf! In augustus 2020 mocht ik nogmaals ceremoniemeester zijn bij een bruiloft van goede vrienden en vanaf toen wist ik het zeker, ik wil zeker iets gaan doen met bruiloften. Maar wat? Toen viel opeens het kwartje.. Zelfstandig trouwambtenaar!

Als zelfstandig trouwambtenaar, ook wel BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) vertel ik jullie verhaal. Persoonlijk en met veel aandacht en humor geschreven. Ik haal er het maximale uit om jullie ceremonie zo bijzonder en compleet mogelijk te maken. Dat betekent dat ik als Babs van het Noorden, ook de grenzen overga en niet alleen in het noorden trouw, maar ook in het oosten, zuiden en westen van Nederland. Zoeken jullie echt de grenzen op en trouwen jullie liever in het buitenland? Ook dan vlieg ik voor jullie de hele wereld over!

Als echte Groningse ben ik nuchter ingesteld, ben ik open en eerlijk en is alles bespreekbaar naar jullie wens. Ook houd ik erg van humor en verwerk ik dit graag in een speech, om de ceremonie luchtig te houden. Mijn doel is dan ook om jullie, maar ook jullie gasten, een fijn en hartelijk gevoel te geven tijdens de ceremonie met hopelijk veel gelach en wellicht een traan (van geluk!).

Naast zelfstandig trouwambtenaar en mijn werkzaamheden in de communicatie en planning, houd ik graag van een balletje trappen. Ik speel in een dameselftal en ben bij mooi weer te vinden op de racefiets. Ook heb ik liefde voor fotografie en muziek.